Chec alfabet cu prune
- 60 min.
- 12 porții

Ingrediente:
8 prune mari
4 ouă
250 g mascarpone
200 g iaurt grecesc
zahăr brun-150 g pentru bază plus 150 g pentru blat
2 linguri scorțișoară
100 g unt moale
1 plic praf de copt
250 g făină
1 praf de sare
1 pungă de tăiței alfabet Hutton
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 170 grade.
- Amestecați 150 g zahăr brun cu scorțișoara. Presărați amestecul pe fundul unui vas de copt termorezistent.
- Presărați un strat generos de tăiței alfabet.
- Scoateți sâmburii prunelor și tăiaâi-le în jumătăți.
- Așezați jumătățile de prune deasupra stratului de tăiței, cu scobitura în jos.
- Amestecați, într-un bol, cu ajutorul unui tel, ouăle cu mascarpone și iaurt, unt, zahăr (150 g), praful de sare.
- Când compoziția e omogenă, încorporați praful de copt și făina și amestecați până când amestecul este uniform. Nu amestecați prea mult.
- Turnați amestecul peste fructe și coaceți checul circa 45-50 de minute, în funcție de cuptorul pe care îl aveți. Faceți testul scobitorii.
- Răsturnați checul copt pe un platou mare de servit imediat după coacere.
- Serviți checul alfabet cu înghețată de vanilie.
