Lasagne cu ciuperci
- 60 min.
- 8 porții

Ingrediente:
1 pachet foi de lasagne Hutton
500 g ciuperci Pleurotus
2 căței de usturoi
150 g unt
Ulei de măsline
2 linguri făină
500 ml lapte
100 ml smântână pentru gătit
200 g cașcaval ras
Nucșoară, sare, piper
Câteva crenguțe de cimbru
Câteva fire de pătrunjel
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Tăiați ciupercile longitudinal în fâșii late de un deget.
- Curățați usturoiul și feliați-l.
- Într-o tigaie, topiți 50 g unt și 50 ml ulei de măsline, trageți ciupercile la tigaie până se rumenesc. Asezonați-le cu sare, piper, cimbru și pătrunjel verde tocat mărunt.
- Puneți apă cu sare la fiert pentru lasagne și fierbeți-le pe jumătate. Folosiți câte 4 foi odată.
- Într-o tigaie topiți untul, căliți făina și încorporați paltele treptat, până când Bechamelul se îngroașă. Asezonați cu sare, piper, nucșoară.
- Încorporați smântâna și cașcavalul.
- Așezați straturi repetitive de foi de lasagne, bechamel, ciuperci, până epuizați ingredientele. Ultimul strat să fie de bechame.
- Dați lasagna la cuptor timp de 30 de minute.
Serviți-o alături de o salată sau ca atare.
