Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Curry de dovleac cu scoici

Curry cu dovleac si scoici

Ingrediente:

1 pachet scoici de la Paste Hutton

1 conservă năut

300 g dovleac

1 ceapă

1 morcov

2 căței de usturoi

1 pumn de merișoare uscate

2 foi de dafin

1 baton de scorțișoară

2 cuișoare măcinate

1 vârf de cuțit nucșoară

1 linguriță curcuma

1/4 linguriță boia iute

¼ linguriță de ghimbir

1 conservă lapte de cocos

1 lime sau lămâie

50 ml ulei de măsline

Sare, piper

Preparare:

  1. Curățați legumele și tăiați-le în cubulețe mici.
  2. Căliți legumele în ulei de măsline, adăugați condimentele, merișoarele, foile de dafin și ăsați amestecul să se înmoaie, la foc mic, sub capac.
  3. Când legumele s-au înmuiat, adăugați 300 ml apă și lăsați să clocotească.
  4. Adăugați și laptele de cocos. Asezonați cu lime, sare și piper.
  5. Puneți deoparte câteva linguri de amestec. Scoateți foile de dafin și batonul de scorțișoară.
  6. Fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor.
  7. Serviți pastele cu sos fierbinți.

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan