Spaghetti con vongole
- 15 min.
- 4 porții

Ingrediente:
400 g vongole
2 roșii mari
2 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
1 ardei chilli
1 pachet spaghete Hutton
Sare, piper
Câteva fire de busuioc
Câteva fire de pătrunjel verde
Preparare:
- Puneți apa la fiert pentru paste.
- Puneți Spaghetele Hutton la fiert în apă cu sare și fierbeți-le al dente.
- Tocați roșiile, usturoiul, ardeiul chilli, busuiocul și pătrunjelul mărunt.
- Într-o tigaie mare, căliți, la foc potrivit usturoiul tocat și ardeiul chilli mărunțit, până se înmoaie și adăugați roșiile tocate.
- După aproximativ 5 minute, adăugați vongolele și acoperiți tigaia cu un capac, pentru a le ajuta să se deschidă datorită aburilor.
- Asezonați cu sare și piper.
- Adăugați pastele la sos, împreună cu un polonic de apă în care au fiert. Presărați busuioc și pătrunjel tocat.
- Serviți-le imediat cu niște ulei de măsline.
