Vargabéles
- 30 min.
- 4 porții

Ingrediente
Vargabéles
200 g pătrățele ondulate Hutton
400 g brânză de vaci grasă
4 linguri de zahăr
3 ouă
Esență de vanilie
½ pachet de foi de plăcintă
50 g unt topit
Coaja de la ½ lămâie
Zahăr pudră pentru presărat
Pentru coulis:
250 g afine
4 linguri zahăr
Sucul de la ½ lămâie
Preparare:
- Fierbeți pastele 3-4 minute și strecurați-le.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Ungeți cu unt topit un vas termorezistent.
- Întindeți patru foi de plăcintă pe fundul vasului, ungând fiecare foaie cu unt topit.
- Amestecați ouăle bătute cu zahărul, brânza, coaja de lămâie, esența de vanilie și pătrățelele fierte.
- Turnați amestecul în tavă, puneți alte patru foi de plăcintă unse cu unt deasupra.
- Coaceți Vargabéles timp de 30 de minute, până devine rumen.
- Între timp pregătiți coulis. Puneți afinele la foc cu zahărul și sucul de lămâie. Dați câteva clocote, până când fructele se sparg și se formează un sos mai gros. Pasați-l cu un blender de mână.
- Serviți desertul cu acest coulis și zahăr pudră presărat.
