Rulouri de primăvară vietnameze
- 20 min.
- 2 porții

Ingrediente
Rulouri de primăvară vietnameze
8 creveți prefierți decorticați
8 foi de orez
100 g(circa 2 pumni) de tăiței pentru supă Hutton
8 frunze de salată verde sau 2 pumni de frunze de salată amestec
4 fire de ceapă verde
8 ridichi mici sau 4 mari
1/3 castravete Fabio
8 fire de coriandru
8 frunze mari de busuioc
2 linguri sos picant samurai pe bază de maioneză
3-4 linguri de sos dulce-picant
Sos Hoisin pentru decor
Germeni de ridichi pentru decor.
Preparare:
- Spălați ingredientele pentru rulouri.
- Tăiați ceapa verde fâșii lungi și subțiri.
- Tăiați castravetele bastonașe subțiri.
- Feliați ridichile.
- Fierbeți tăițeii și răciți-i sub jet de apă rece. Scurgeți-i de apă.
- Amestcați creveții cu sosul picant samurai.
- Pregătiți-vă ingredientele grupat în următoarea ordine: frunze de salată, tăiței, ceapă verde, ridichi, creveți, castravete, coriandru, bucuioc. E bine să le puneți în ordine, ca să nu uitați nimic.
- Într-un bol suficient de întins, puneți apă rece pentru a hidrata foile de orez. Se țin în apă rece 1 minut, până devin maleabile.
- Foile de orez trebuie hidratate pe rând, să nu se înmoaie prea tare, doar înainte de a le umple.
- Așezați foaia de orez pe o farfurie, puneți frunze de salată, tăiței, ceapă verde, creveți, castravete, coriandru, busuioc.
- Rulați capetele laterale peste această umplutură și apoi rulați tot conținutul ca un trabuc. Foile de orez sunt elastice, puteți să rulați strâns.
- Așezați rulourile , pe rând, pe un platou. Decorați cu germeni de ridichi și sos Hoisin.
- Serviți cu sos dulce-picant.
