Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Spaghetti cu chifteluțe

Spaghetti cu chifteluțe

Ingrediente

Spaghetti cu chifteluțe

1 pachet spaghetti Hutton

1 cățel de usturoi

1 conservă de roșii tocate

1 crenguță de busuioc

½ legătură de pătrunjel verde

50 ml ulei de măsline

500 g carne tocată de pui

1 ou

1 lingură de pesmet

Sare, piper, zahăr

Preparare:

  1. Amestecați carnea tocată, oul, pesmetul, pătrunjelul verde tocat, niște sare și piper într-un bol. Dacă folosiți robotul de bucătărie, vor ieși mai fine și compacte. Dacă amestecați cu mâna, vor fi mai rustice.
  2. Formați chiftele de dimensiunea unei mingi de ping- pong.
  3. Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline, rumeniți chiftelele pe toate părțile, apoi adăugați 100 ml apă și înăbușiți-le sub capac.
  4. Turnați două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, căliți usturoiul pisat, turnați conserva de roșii, amestecând. Asezonați cu sare, piper, 1/2 linguriță de zahăr, busuioc mărunțit.
  5. Fierbeți sosul timp până se gătesc chiftelele.
  6. Fierbeți spaghetti Hutton conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Adăugați un polonic de apă de la paste în sos, pentru a-l îngroșa puțin.
  8. Serviți pastele cu sos și chifteluțe, ornate cu busuioc.

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan