Spaghetti cu chifteluțe
- 15 min.
- 4 porții

Ingrediente
Spaghetti cu chifteluțe
1 pachet spaghetti Hutton
1 cățel de usturoi
1 conservă de roșii tocate
1 crenguță de busuioc
½ legătură de pătrunjel verde
50 ml ulei de măsline
500 g carne tocată de pui
1 ou
1 lingură de pesmet
Sare, piper, zahăr
Preparare:
- Amestecați carnea tocată, oul, pesmetul, pătrunjelul verde tocat, niște sare și piper într-un bol. Dacă folosiți robotul de bucătărie, vor ieși mai fine și compacte. Dacă amestecați cu mâna, vor fi mai rustice.
- Formați chiftele de dimensiunea unei mingi de ping- pong.
- Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline, rumeniți chiftelele pe toate părțile, apoi adăugați 100 ml apă și înăbușiți-le sub capac.
- Turnați două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, căliți usturoiul pisat, turnați conserva de roșii, amestecând. Asezonați cu sare, piper, 1/2 linguriță de zahăr, busuioc mărunțit.
- Fierbeți sosul timp până se gătesc chiftelele.
- Fierbeți spaghetti Hutton conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Adăugați un polonic de apă de la paste în sos, pentru a-l îngroșa puțin.
- Serviți pastele cu sos și chifteluțe, ornate cu busuioc.
