Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Lasagne

Lasagne Hutton

Ingrediente

Lasagne

1 pachet foi de lasagne Hutton

Pentru bolognese:

500 g carne tocată de vită

1 l passata

2 fire țelină apio

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

Câteva fire de busuioc proaspăt

Sare, piper

2 linguri ulei de măsline

Pentru bechamel:

50 g unt

2 linguri făină

1 l lapte

½ linguriță nucșoară

100 g mozzarella

Sare, piper

Preparare:

  1. Tocați ceapa, apio și usturoiul mărunt.
  2. Căliți carnea tocată cu ulei de măsline până se rumenește puțin.
  3. Adăugați legumele tocate și amestecați continuu.
  4. Adăugați 50 ml apă și lăsați să clocotească, la foc molcom, preț de 5 minute, sub capac.
  5. Adăugați passata și fierbeți sosul timp de 15 minute. Dacă e prea gros, adăugați apă. La final, adăugați busuiocul tocat mărunt.
  6. Între timp pregătiți sosul bechamel. Căliți făina în unt, ca la un rântaș, adăugați laptele treptat, amestecând mereu.
  7. Adăugați mozzarella rasă, asezonați cu sare, piper și nucșoară.
  8. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  9. Pregătiți o tavă rectangulară termorezistentă, ungeți-o cu unt.
  10. Puneți niște apă la fiert și fierbeți câte 3-4 foi de lasagne Hutton odată, timp de câte 2-3 minute.
  11. Așezați straturile în tavă după cum urmează:un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese, unul de bechamel. Repetați, în această ordine, până epuizați sosurile. Ultimul strat, cel superior, să fie de sos bechamel.
  12. Puteți rade, opțional, mozzarella în plus deasupra, înainte de coacere.
  13. Coaceți lasagna timp de 30 de minute, până când se rumenește frumos.
  14. Serviți-o opțional cu salată verde sau un mix de frunze de salată verzi.

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan