Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Spaghetti al limone e pesce

Spaghetti al limone e pesce

Ingrediente

Spaghetti al limone e pesce

400 g spaghete Hutton

1 file de șalău

4 linguri de pesmet

1 legătură de pătrunjel verde

400 ml smântână lichidă

1 lingură ulei de măsline

50 g unt

1 cățel de usturoi

1 lămâie

Sare, piper

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Puneți într-un blender pesmetul cu ½ cantitatea de pătrunjel și o lingură de ulei de măsline.
  3. Împărțiți fileul de șalău în patru bucăți egale.
  4. Asezonați peștele cu sare, piper, așezați-l într-un vas termorezistent, cu pielea în jos.
  5. Presărați acest pesmet aromat deasupra peștelui.
  6. Dați la cuptor peștele pentru 15 de minute.
  7. Puneți apa la fiert pentru paste și fierbeți spaghetele Hutton al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  8. Într-o tigaie, puneți untul la topit și căliți usturoiul pisat, adăugați smântâna pentru gătit, coaja de la ½ lămâie și un polonic de apă de la pastele care fierb.
  9. Asezonați sosul cu sare și piper.
  10. Strecurați spaghetele și amestecați-le cu sosul, presărați pătrunjel tocat mărunt.
  11. Serviți pastele cu coajă de lămâie rasă, pătrunjel verde tocat și bucata de șalău.
  12. La servire, adăugați zeama de lămâie, după gust.

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan