Spaghetti al limone e pesce
- 20 min.
- 4 porții

Ingrediente
Spaghetti al limone e pesce
400 g spaghete Hutton
1 file de șalău
4 linguri de pesmet
1 legătură de pătrunjel verde
400 ml smântână lichidă
1 lingură ulei de măsline
50 g unt
1 cățel de usturoi
1 lămâie
Sare, piper
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Puneți într-un blender pesmetul cu ½ cantitatea de pătrunjel și o lingură de ulei de măsline.
- Împărțiți fileul de șalău în patru bucăți egale.
- Asezonați peștele cu sare, piper, așezați-l într-un vas termorezistent, cu pielea în jos.
- Presărați acest pesmet aromat deasupra peștelui.
- Dați la cuptor peștele pentru 15 de minute.
- Puneți apa la fiert pentru paste și fierbeți spaghetele Hutton al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Într-o tigaie, puneți untul la topit și căliți usturoiul pisat, adăugați smântâna pentru gătit, coaja de la ½ lămâie și un polonic de apă de la pastele care fierb.
- Asezonați sosul cu sare și piper.
- Strecurați spaghetele și amestecați-le cu sosul, presărați pătrunjel tocat mărunt.
- Serviți pastele cu coajă de lămâie rasă, pătrunjel verde tocat și bucata de șalău.
- La servire, adăugați zeama de lămâie, după gust.
