Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Penne cu scorțișoară

Penne cu scorțișoară

Penne cu scorțișoară

Ingrediente

  • 250 gr. paste
  • 3 linguri pesmet
  • 2-3 linguri ulei
    Pentru servit:
  • 1.  scorțișoară și zahăr brun
  • 2. gem de caise

Mod de preparare

Dificultate: Redusă
Timp: 25 min
 
Campania culinară organizată de Gustos și Hutton încă nu s-a încheiat și am să mai postez câteva rețete cu aceste paste primite cu drag de la Hutton. Ceea ce am făcut eu aici cu siguranță cu toții ați mâncat încă din copilărie și dacă nu, atunci trebuie să o faceți pentru ca ați pierdut o mâncare simplă și foarte gustoasă. Sau unii ar putea spune că e chiar un desert. Oricum ați percepe această mâncare, e delicioasă.
 
Fierbem pastele pene conform indicațiilor de pe ambalaj. Când pastele s-au fiert le strecurăm și le trecem pe sub un jet de apă rece. Într-un vas punem uleiul la încins și adăugăm pesmetul, amestecând să nu se ardă. Nu îl lăsăm mult pentru că nu vrem să mâncăm pesmet ars, câteva minute 2-3 și apoi adăugăm pastele și amestecăm.
 
Luăm de pe foc și punem în farfurii. Presărăm deasupra zahăr brun și scorțișoară sau punem 2-3 lingurițe de gem de caise, după preferințe. Sau putem să adăugăm peste cele cu scorțișoară gem și nu mai punem zahăr.
 
Orice variantă ați alege cu siguranță o să vă placă. Pofta mare!
 
Rețetă pregatită de Timea @www.timeaioo.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.