Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Ingrediente

  • 400 gr. spaghete Hutton
  • 2 vinete (aprox. 700 gr.)
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 400 gr. roșii în bulion
  • 3 linguri pastă de tomate
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper

Mod de preparare

Dificultate: Redusă
Timp: 1h
 
1. Tăiem vinetele cuburi de aproximativ 1,5 – 2 cm grosime și le punem într-o strecurătoare. Le dăm cu sare și le lăsăm să se scurgă aproximativ 30 minute.
 
2. Într-o cratiță punem trei linguri din uleiul de măsline și călim aproximativ 5 minute ceapa tăiată julien împreună cu usturoiul tăiat feliuțe subțiri. Adăugăm vinetele bine scurse și mai călim 5-6 minute, până când acestea se înmoaie ușor. Adăugăm apoi roșiile, pasta de tomate, condimentăm cu sare și piper după gust și fierbem neacoperit 15-20 de minute. La urmă adăugăm jumătate din pătrunjelul verde tocat mărunt.
 
3. Fiebem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le scurgem bine de apă și le punem înapoi în cratiță. Adăugăm restul de ulei de măsline, pătrunjelul verde tocat mărunt și amestecăm bine.
 
Servim cu sosul de vinete și ornăm cu pătrunjel verde. Poftă bună!
 
Rețetă pregătită de Licuța @www.licutamarin.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.