Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Spaghete cu jeleu de roșii

Spaghete cu jeleu de roșii

Spaghete cu jeleu de roșii

Ingrediente

  • 200 g spaghete Hutton
  • 1 rămurică busuioc uscat
  • 1 lgt ulei măsline (opțional)
  • 1/2 lgt sare
  • apă
    Rulouri de cașcaval:
  • 150 g cașcaval
  • 1/4 lgt oregano uscat
  • câteva fire de ceapă verde
    Jeleu de roșii:
  • 380 g roșii cuburi
  • 10 g gelatină granulată
  • 1 lgt busuioc uscat tocat (opțional)

Mod de preparare

Dificultate: Redusă
Timp: 1h
 
1. Mixează roșiile cu un blender vertical.
2. Pune într-un vas 100 g de piure de roșii împreunp cu gelatina și lasă 10 min la hidratat. Apoi mută vasul pe baie de abur până când se dizolvă granulele de gelatină.
3. Pune gelatina dizolvată peste restul de piure de roșii, asezonează cu sare și busuioc, amestecă și dă vasul la rece (în congelator pentru 10 min sau în frigider pentru 1 h).
 
Rulouri:
1. Răzuiește cașcavalul pe răzătoarea cu găuri mari, asezonează cu sare și oregano.
2. Tapetează o tava cu hârtie de copt și pune cașcavalul în grămăjoare (6) la distanță de 5-10 cm una de cealaltă.
3. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade celsius pentru 10-15 min.
4. Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească complet.
 
Paste:
Pune pastele la fiert în apă cu sare și cu crenguța de busuioc pentru 7 min. Scurge apa din paste, trece-le pe sub jet de apă rece (opțional), adaugă uleiul de măsline și amestecă-le.
 
Asamblare:
1. Pune pastele într-un inel alimentar pe o farfurie.
2. Rulează discurile de cașcaval și leagă-le cu o foaie de ceapă. Pune jeleul de roșii într-un poș și umple rulourile de cașcaval, apoi pune și deasupra pastelor, dacă dorești, jeleu de roșii.
 
S-aveți poftă!
 
Rețetă pregătită de Alina @www.bucatarealalaplesneala.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.