Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Paste cu sardine

Paste cu sardine

paste cu sardine

Ingrediente

  • 200 gr macaroane
  • 1 cutie sardine în ulei
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • zeamă de la 1 lime
  • 1/2 linguriță turmeric
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Dificultate: Redusă
Timp: 30 min
 
Puneți pe foc o cratiță cu apă rece și multă sare și când începe a clocoti adăugați pastele, macaroanele. Reduceți focul și lăsați la fiert 6-8 minute, adică fix atât cât e scris pe pachet. Când sunt aproape gata, adăugați o jumătate de linguriță de turmeric.
 
Între timp încingeți uleiul de măsline și adăugați usturoiul strivit. Amestecați ușor și aveți grijă să nu se ardă. Reduceți focul și adăugați sardinele din conservă. Amestecați și lăsați pe foc nu mai mult de 3 minute.
 
Scurgeți pastele și adăugați-le în tigaie, peste sardine, amestecând ușor pentru a nu strivi foarte mult peștele din conservă. Opriți focul. Stropiți cu zeamă de lime.
 
Serviți cu pătrunjel tocat.
 
Poftă bună!
 
Rețetă pregătită de Alice @www.tarabucatelor.ro cu paste oferite de Hutton