Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Cotlet de porc a la grec cu ciuperci și cuș cuș

Cotlet de porc a la grec cu ciuperci și cuș cuș

cotlet de porc a la grec cu ciuperci si cus cus

Ingrediente

  • 6 felii cotlet de porc
  • 400 ml smantana
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 5o g unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura untura
  • 2 galbenusuri
  • 1 lngurita mustar
  • zeama de lamaie
  • 200 ml supa de carne
  • 200 g paste cus-cus Hutton
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Dificultate: Medie
Timp: 1h 15 min
 
Punem intr-o tigaie untura si untul la topit , iar feliile de cotlet le dam cusare si le trecem prin faina. Cand untura si untul s-au topit, asezam cotletele in tigaie si le lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, apoi le scoatem si le tinem la cald.
 
Faina ramasa o tragem putin in grasimea din tigaie, adaugam apoiciupercile taiate si stingem cu supa de carne. Adaugam cotletele si patrunjel verde tocat, lasam sa fiarba 30-40 de minute si mai potrivim gustul de sare daca este necesar. Lasam sa fiarba acoperit, la foc mic !
 
Galbenusurile le amestecam cu mustarul si cu smantana (punem si putin sos daca este necesar), apoi le rasturnam peste cotletele bine patrunse.Adaugam zeama de lamaie dupa gust. Presaram deasupra patrunjel verde tocat.
 
Servim cotletele cu orez sau cu cus-cus Hutton pe care l-am pregatit astfel: prajim cus-cus-ul in ulei pina se rumeneste frumos pe toate partile( isi schimba culoarea, aveti grija sa nu se arda), adaugam apoi apa, dublu fata de cantitatea de cus-cus si asezonam cu sare si piper dupa gust. Fierbem la foc mic, acoperit pina se absoarbe toata apa( pina in 10 minute).
 
Servim cotletul cu sos ,alaturi de cus-cus si o salata de rosii si castraveti.
 
Pofta mare sa aveti !
 
Reteta pregatita de Sidy @www.sidyskitchen.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton