Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Vargabéles

Vargabéles

Ingrediente

Vargabéles

200 g pătrățele ondulate Hutton

400 g brânză de vaci grasă

4 linguri de zahăr

3 ouă

Esență de vanilie

½ pachet de foi de plăcintă

50 g unt topit

Coaja de la ½ lămâie

Zahăr pudră pentru presărat

Pentru coulis:

250 g afine

4 linguri zahăr

Sucul de la ½ lămâie

Preparare:

  1. Fierbeți pastele 3-4 minute și strecurați-le.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  3. Ungeți cu unt topit un vas termorezistent.
  4. Întindeți patru foi de plăcintă pe fundul vasului, ungând fiecare foaie cu unt topit.
  5. Amestecați ouăle bătute cu zahărul, brânza, coaja de lămâie, esența de vanilie și pătrățelele fierte.
  6. Turnați amestecul în tavă, puneți alte patru foi de plăcintă unse cu unt deasupra.
  7. Coaceți Vargabéles timp de 30 de minute, până devine rumen.
  8. Între timp pregătiți coulis. Puneți afinele la foc cu zahărul și sucul de lămâie. Dați câteva clocote, până când fructele se sparg și se formează un sos mai gros. Pasați-l cu un blender de mână.
  9. Serviți desertul cu acest coulis și zahăr pudră presărat.
  10.  

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan