☰ MENIU
× ACASA DESPRE NOI PRODUSE RETETE SFATURI PRACTICE DIN LUMEA PASTELOR CONTACT COMANDA ONLINE
Acasa > Trattoria bloggerilor
PASTE CU TON SI PASTRAV AFUMAT

trattoria bloggerilor image

Ingrediente

100g paste Hutton scoici
1 conservă de ton în apă scursă bine (150g greutate neta adica numai tonul fără lichid)
50g păstrăv afumat rupt fâÈ™ii (aveÈ›i grijă să îndepărtaÈ›i oasele)
20g capere clătite în apă È™i scurse bine/ cam 1 lingură plină
50g măsline Kalamata fără sâmburi (12-15 bucăți)
3 căței de usturoi
3-4 fileuri de anșoa
2 linguri ulei de măsline
2 linguri vin alb
1 linguriță zeamă de lămâie
1 vârf cuÈ›it sare
1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
parmezan ras pentru presărat la final

Mod de preparare

Dificultate: Redusa
Timp: 1 ora 10 min
Am umplut pe trei sferturi o cratița mai marișoara (cam de 1,5kg) cu apa, am adaugat o lingura de sare și am pus-o la fiert pentru paste. In timpul asta am tocat marunt usturoiul, fileurile de anșoa, maslinele și caperele și le-am pus sa se caleasca cam 1-2 minute intr-o tigaie incinsa in care am turnat uleiul de masline. Am adaugat pastravul afumat și tonul, vinul și zeama de lamaie, le-am amestecat și am dat focul puțin mai tare, sa se evapore alcoolul din vin, apoi le-am dat la o parte de pe foc pana au fost gata și pastele.
 
Cand apa a inceput sa bulbuceasca am pus pastele la fiert, fix 6 minute. Am pus la loc pe foc tigaia cu sosul de pește, am pus pastele pe care le-am luat cu o paleta, sa nu torn toata apa (și nu, n-am aruncat apa in care au fiert pastele, pentru ca mai aveam nevoie de ea), am adaugat sarea șipiperul și am mai pus din apa in care au fiert pastele cam 3-4 linguri. Le-am amestecat pe toate bine, sa se prinda unele de altele, cam 2 minute. Nu va fie teama sa mai adaugați puțina apa din cea in care au fiert pastele daca vi se pare ca nu este suficient sos. Pastele trebuie sa aiba sos de ajuns, nu trebuie sa fie uscate, ca nu-s bune. Pe masura ce stau, ele mai absorb din sos, de aceea capata aspectul acela uscat, așa ca și mai bine ar fi sa fie servite imediat. Am pus pastele in farfurie și am ras puțin parmezan. Și da, le-am servit imediat, n-am mai stat degeaba.
 
Cam asta a fost tot. Bune rau de tot pastele astea cu pește. Daca nu ma credeți, intrebați-o pe Ralu, ea știe :P.
 
Data viitoare ma gandesc sa incerc și niște paste dulci, hmmmm, n-am mai mancat de-o veșnicie. Mai studiez problema ;). Pana atunci ...
 
Pofta buna!
 
Reteta pregatita de Mariana @www.mariana-kitchening.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

ABONEAZĂ-TE LA ȘTIRI

INSCRIERE LA ȘTIRI
Sunt de a cord cu PRELUCRAREA DATELOR

CONTACT

place image Str. Spicului nr. 32, Satu Mare, jud. Satu Mare, Romania
phone image 0361-404 331 print image 0261-839 625
mail image office@pastehutton.ro | vanzari@pastehutton.ro | comenzi@pastehutton.ro

Urmariti-ne pe

go up image
go back image