☰ MENIU
× ACASA DESPRE NOI PRODUSE RETETE SFATURI PRACTICE DIN LUMEA PASTELOR CONTACT COMANDA ONLINE
Acasa > Trattoria bloggerilor
CATAIF

trattoria bloggerilor image

Ingrediente

1 pachet taitei fideluta
1/2 pachet fidea
200 gr miez de nuca
50 gr unt de calitate
1 lamaie galbena parfumata
200 gr zahar brut (voi puteti folosi mai mult zahar daca doriti eu nu reusesc sa consum un desert mult prea dulce astfel ca nu am folosit o cantitatefoarte mare de zahar)
3 linguri miere naturala
500 ml apa
 
Optional:
scortisoara macinata
stafide
 

Mod de preparare

Dificultate: Redusa
Timp: 2h
Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier sau mai fin, dupa cum doriti. Mie imi place mai mare. Spalam lamaia si o stergem cu un servetel. Radem coaja si o punem peste nuca macinata. Amestecam si repartizam uniform nuca peste taitei.
 
Deasupra asezam cealalta jumatate de pachet de taitei. Jumatate din cubul de unt il taiem bucatele si il asezam peste paste. Desfacem si celalalt pachet de fidea, si asezam un strat final. Dam la cuptorul incins pentru vreo 15-20 minute, la foc mediu.
 
Cand se rumeneste frumos, inchidem cuptorul si o lasam un pic in cuptor. Intre timp, punem la fiert apa cu zaharul si restul de unt. Dupa ce a dat in fiert, dam deoparte siropul obtinut si lasam sa se raceasca, numai sa devina un pic cald.
 
Atunci, adaugam mierea si zeama de lamaie. Amestecam si lasam un pic sa se aromatizeze bine siropul. Scoatem forma de copt din cuptor si turnam siropul peste fideaua rumenita. Lasam sa absoarba din sirop, apoi cu ajutorul unei linguri portionam superficial cataiful. Lasam sa se raceasca de tot. Servim cu scortisoara macinata, coaja de lamaie proaspat rasa, stafide uscate sau hidratate in coniac sau rom.
 
Va spun sincer...este o nebunie!
 
Tipsuri:
 
alegeti o fideluta fina, de calitate. Nu optati pentru o fidea obisnuita, altfel riscati sa va iasa mai mult sau mai putin un terci :)))
folositi zahar brut, o sa dea o culoare mai frumoasa siropului si implicit preparatului final.
puteti folosi fistic sau migdale
puteti folosi si frisca, eu nu am vrut sa stric gustul atat de bun al nucii coapte, al lamaii proaspete.
Reteta pregatita de Laura @www.lauranechita.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

ABONEAZĂ-TE LA ȘTIRI

INSCRIERE LA ȘTIRI
Sunt de a cord cu PRELUCRAREA DATELOR

CONTACT

place image Str. Spicului nr. 32, Satu Mare, jud. Satu Mare, Romania
phone image 0361-404 331 print image 0261-839 625
mail image office@pastehutton.ro | vanzari@pastehutton.ro | comenzi@pastehutton.ro

Urmariti-ne pe

go up image
go back image