☰ MENIU
× ACASA DESPRE NOI PRODUSE RETETE SFATURI PRACTICE DIN LUMEA PASTELOR CONTACT COMANDA ONLINE
Acasa > Taitei de nunta
De ce "Taitei de nunta"?
 
In zona de NV a tarii, supa de gaina cu taitei marunti are o veche traditie si e foarte apreciata in orice anotimp; e servita cu sfintenie in aproape fiece duminica din an si musai la mesele festive in familie. Iar la nunti – aproape obligatoriu!
 
La scurt timp dupa demararea afacerii, cand s-a raspandit in zona vestea ca la Hutton, in Botiz, se fac taitei dintre cei mai buni, au aparut primele comenzi speciale „pentru nunta”.
 
Cum la un asemenea eveniment in familie e de la sine inteles sa pui pe masa bucatele cele mai alese, ‘ca sa te tot pomeneasca invitatii si dupa aia, cel mai bun lucru de facut e sa framanti aluatul  din faina cea mai buna amestecata cu 8 oua mari, proaspete; fara (sa mai trebuiasca adaugata si) apa!
 
Si cum pe parcursul anilor „dati-mi taitei pentru nunta” s-a repetat tot mai des, am hotarat c-asa o sa le ramana numele: „taitei de nunta”. In prezent, „Taitei de nunta” este marca inregistrata Hutton!
 
In principal sunt trei modele (forme traditionale) de taitei pentru supa de gaina: romburi, frunzulite si melcisori (csiga in maghiara si cigai sau cigasi in unele zone de pe la noi); acestia din urma au cateva varietati, noi facand in prezent trei. Uneori insa, ni se mai solicita si Cus-cus de nunta (!?!)
 
Dupa estimarile noastre acest gen de taitei produs de Hutton s-au servit pe parcursul ultimilor 25 de ani la peste 3000 de nunti, numarul invitatilor variind de la cateva zeci de persoane pana la 2000! (doar doua cazuri de care stim noi!)
 
“Taiteii de nunta” sunt totodata si produsele cu cel mai mare succes printre romanii plecati temporar la lucru sau mutati definitiv in alte tari (Austria, Germania, Spania, Portugalia, Statele Unite, Canada si chiar Australia) si care, cu ocazia vizitelor periodice la rudele ramase in tara nu uita sa treaca sa se aprovizioneze, pe langa o tuica buna si alte-cele, cu ceva bun, special: cu taitei „de-acasa”. Iar faptul ca-si fac loc intre bagaje si transporta taiteii nostri pe asemenea distante ne pica tare bine si ne dovedeste ca facem bine ce facem.
 
Daca vrei si tu sa servesti “Taitei de nunta” invitatilor tai contacteaza-ne aici à si-ti vom oferi un pret special, cu livrare la domiciliu! (Pont: pentru o supa nu foarte „deasa” ai nevoie de 1 kg de taitei Hutton pentru fiecare 30 de portii).

ABONEAZĂ-TE LA ȘTIRI

INSCRIERE LA ȘTIRI
Sunt de a cord cu PRELUCRAREA DATELOR

CONTACT

place image Str. Spicului nr. 32, Satu Mare, jud. Satu Mare, Romania
phone image 0361-404 331 print image 0261-839 625
mail image office@pastehutton.ro | vanzari@pastehutton.ro | comenzi@pastehutton.ro

Urmariti-ne pe

go up image
go back image