☰ MENIU
× FŐOLDAL RÓLUNK TERMÉKEINK RECEPTEK HASZNOS TANÁCSOK A TÉSZTÁK VILÁGÁBÓL ELÉRHETŐSÉG RENDELJ ONLINE
slider image slider image slider image slider image slider image slider image slider image
Minőségi alapanyagok, olasz csúcstehnológia és hozzáértésünk ötvözéke alkotja ezt a harmonikus ízvilágot, amely termékeinkre jellemző! sigla image

TÖRTÉNET

despre noi image
25 évvel ezelőtt, É-NY Romániában, egy Batiz nevezetű településen, ami Szatmár megyéhez tartozik, megalapult egy kisvállalkozás ami a  házi tészta gyártásával foglalkozott. Kezdetként a szülői házban gyártották a termékeket.
 
Eleinte mindössze 50 m2-en, az 5 családtag termelt napi 20-25 kg tésztát manuálisan, 3 formában: zabszem, eperlevél, laska. Ezen termékek forgalmazása az ún. Élelmiszerbolt üzletláncban volt, ami abban az időben egyedüli volt.
Ebben az időben kezdtek érdeklődni a vásárlók az ún. „lakadalmi” tészta után, ami ugyancsak zabszem formájú de minőség és néhány alapanyag szempontjából különbözik, ugyanis tartalmaz jó minőségű lisztet, friss tojásokat (amennyit felvesz a liszt, van aki „tiszta tojásos”-nak nevezi ) illetve víz hozzáadása nélkül készül. „Csak nem akarsz akármit a vendégek elé rakni?!...Egyszer van a gyerekeknek lakadalma! ” Ezért is maradt a termék neve „lakadalmi tészta” (mai nap már Hutton márkanév).
Az évek múltával,  annak érdekében, hogy könnyebb legyen a munka és nagyobb a termelés, különböző manuális segédeszközöket használnak, majd késöbb a cég beszerez egy agitátort (keverőgép), egy 2 hengerből álló tésztanyújtót, egy szárító berendezést illetve még később egy olasz technológiájú prést.
Az 1990-es évek végefelé egyre növekszik a kereslet, ezért a napi termelés eléri a kb. 1000 kg-t. Mindez maga után vonta a további fejlesztéseket, ami azt jelentette, hogy a szülői ház udvara már nagyon kicsinek számított. Feltéve mindent egy lapra, nagy anyagi befektetés végett, a mai tulajdonos bátran vásárolta meg a Szatmárnémeti külvárosában található telket, amin mai nap is a cég székhelye.
2003-ban elkezdődött a gyártás az új ipari csarnokban. Ez egy ún. kilóméterkő a cég múltjában, mivel hozzájárult a mai sikersorozathoz: új termelési vonal olasz technológiával, 3,5 t napi kapacitással. Ez maga útán vonta az új formájú tészták megjelnését: csőtészta, spirál, csiga, tarhonya, cérnametélt…
2006-ban megtriplázódott a termelés, mivel a mégnagyobb rendelések miatt új gépekbe fektetett a cég. Ezeket a rendeléseket egész Szatmár megyéből kapta a cég, de fokozatosan újabb és újabb vásárlók jelentkeztek a szomszédos megyékből is.
2006-2012 között megsokszorozódtak a megyén kívüli rendelések, összesen 15 megyébe szálított a cég. Ezenkívűl ugyancsak fokozatosan a nagy áruházak,üzletláncok ill. hypermarketek polcain is megjelenik a termék. 
Napjainkban alakult meg egy mégújabb részleg egy másik ipari létesítmény ahol már a hosszú tészta gyártására is sor került, leginkább a spagettire fókuszálva. Ebben az új gyárban a legújabb olasz technológiával dolgoznak a gépek (mindez európai alapok, banki hitel és saját befektetés végett jöhetett létre).
 
Ezen folyamatok következtében váltunk a legnagyobb Erdélyi tésztatermelővé. Cégünk fő jellemzői: szenvedély, készenlét, minőség, elkötelezettség. Románia szinten az első 10 tésztatermelő között rangsoroljuk magunkat.
 
Ezt csináltuk több mint 25 évig….
...és a történet folytatódik!…
 

HÍRLEVÉL

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

ELÉRHETŐSÉG

place image Str. Spicului nr. 32, Szatmárnémeti, Szatmár megye, Románia
phone image 0361-404 331 print image 0261-839 625
mail image office@pastehutton.ro | vanzari@pastehutton.ro | comenzi@pastehutton.ro

Köves minket

go up image
go back image