Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!
Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!
În urmă cu mai bine de 30 de ani, în nord-vestul României, la Botiz – o localitate cu doar câteva mii de suflete, situată în apropiere de Satu Mare – se năștea în casa părintească a familiei Hutton o mică afacere: producerea tăițeilor de casă …
La început, pe o suprafață de doar 50 mp, 5 persoane, toți membri ai familiei Hutton, din două generații, produceau manual, în fiecare zi, cca 20-25 kg de tăiței în 3 forme diferite, specifice zonei: romburi, frunzulițe și lăști (tăiței lați/laște/laska). Comercializarea acestora se făcea preponderent în lanțul magazinelor Alimentara, cam singurele magazine de profil din acele vremuri.
Apar cam pe-atunci primele solicitări pentru tăiței „de nuntă”: tăiței mărunți în formă de romburi ce se adaugă supei de pui. Aceștia, făcuți după metodele tradiționale, au în conținut tot ce e mai bun posibil într-un aluat: făina de calitate și ouă proaspete; fără adaos de apă. Doar nu vrei sa pui chiar orice pe masă invitaților tăi … O dată-i nunta copiilor! Și așa le-a ramas numele: „Tăiței de nuntă” (marcă înregistrată Hutton)
Treptat, în anii ce-au urmat, din dorința de a ușura munca și de a crește productivitatea s-au confecționat în regie proprie diverse dispozitive manuale ajutătoare, iar mai apoi s-au achiziționat un malaxor, o mașina de laminat aluatul, un uscător și mai apoi o presa nouă, italiană, pentru aluat.
Pe la sfârșitul anilor ’90, când datorită solicitărilor tot mai mari venite din partea clienților, producția ajunsese la cca 1.000 kg pe zi, s-a impus nevoia trecerii la alt nivel. Spațiul disponibil în curtea casei părintești nu mai era de ajuns.
Mizând totul pe o singură carte, cu mari eforturi financiare pentru acea vreme, s-a optat pentru achiziția unui teren la periferia orașului Satu Mare și demararea construcției unei hale încăpătoare, moderne.
În 2003 s-a demarat producția în noua fabrică. A fost un salt important: cu noua linie, de proveniența italiană, capacitatea de producție crescând la 3500 kg pe zi. S-a început diversificarea ofertei de produse, lansându-se diverse modele de paste scurte precum cuș-cuș-ul, melcii, tuburile, spiralele, apoi paste medii, precum fideaua.
Cererea tot mai mare venită de pe piața sătmăreană, dar treptat și din zonele adiacente, a dus la necesitatea achiziționării de noi utilaje pentru a crește din nou capacitatea de producție. Astfel, în 2006, ca urmare a noilor investiții în utilaje, spații de producție și depozitare, s-a reușit triplarea capacității.
În perioada 2006-2012 s-au demarat parteneriate cu diverse firme de distribuție din Ardeal, ajungându-se în total în 15 județe. Tot treptat, inițial la nivel local, apoi regional, produsele Hutton au apărut pe rafturile unor rețele naționale și internaționale de magazine.
În 2013, ca urmare a cererilor venite din partea consumatorilor de paste Hutton, dar și a tendințelor pieței de profil în ceea ce privește pastele lungi, îndeosebi spaghetele, s-a ridicat o nouă hala de producție și s-a achiziționat o linie de fabricație de ultimă generație, tot italiană. (Toate acestea au fost posibile apelând la fonduri europene, fonduri proprii și credite bancare).
Iar în 2018 am achiziționat alte două linii de fabricație, cum altfel decât… italiene.
În prezent, datorită calității constante, a seriozității și a promptitudinii, a respectării angajamentelor și, mai presus de toate, datorită pasiunii pentru lucrul bine făcut, am ajuns cel mai mare producător de paste din Ardeal (cu capital integral românesc) și printre primii 3 din România.
Asta am făcut de 30 și mai bine de ani încoace …
… și povestea continuă!