Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Penne cu legume și sos provensal

Penne cu legume și sos provensal

penne cu legume si sos provensal

Ingrediente

  • 300 gr penne Hutton (punga e de 500 gr)
  • 1 dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei capia
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 450 gr sos provensal
  • sare și piper după gust
  • busuioc verde
  • condimente, ierburi diverse aromate pentru servit

Mod de preparare

Dificultate: Redusă
Timp: 40 min
 
Punem pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Legumele le curățăm și le spălăm bine. Punem wok-ul pe foc și turnăm în el 2-3 linguri ulei de măsline.
 
Ceapa o tăiem rondele, ardeiul îl tocăm mărunt, dovlecelul îl tăiem cubulețe mici iar morcovul felii subțiri. Călim legumele în uleiul încins timp de aprox. 7-8 minute (nu trebuie să fie foarte moi ci ușor crocante).
 
Turnăm sosul provesnsal (este un sos de roșii cu legume) peste legume și potrivim cu sare și piper. Sosul conține deja condimente deci atenție să gustați înainte. Lăsăm să fiarbă aprox. 5 minute, amestecând din când în când.
 
Pastele scurse de apă și trecute pe sub jet de apă rece le răsturnăm în wok și le amestecăm cu sosul cu legume. Le servim calde presărând deasupra busuioc și/sau ierburi uscate aromate.
 
Rețetă pregatită de Timea @timeaioo.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.