Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Paste cu ton, lămâie și mentă

Paste cu ton, lămâie și mentă

Paste cu ton, lămâie și mentă

Ingrediente

  • 250 g paste Hutton
  • 1 conservă ton în suc propriu
  • ½ lămâie mare (suc și coajă)
  • 5 linguri ulei de măsline + 1 lingura ulei măsline de pe roșii
  • 3 linguri roșii uscate conservate în ulei
  • 7 frunze mentă proaspătă
  • 2 căței mari de usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • 100 g cașcaval ras
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Dificultate:Redusă
Timp: 40 min
 
Punem 1 lingură cu ulei de măsline într-o cratiță antiaderentă și cei doi căței de usturoi curățați și usor zdrobiți. Când uleiul s-a încins, adăugăm pesmetul și îl prăjim până când capătă o culoare aurie uniformă. Dăm cratița la o parte și scoatem bucățile de usturoi (se aruncă).
 
Luăm o oală mai mare, adăugam 2,5 l apă și ½ linguriță sare, punem la fiert și când apa dă în clocot, adăugăm pastele. Amestecăm puțin, de 2-3 ori, punem capacul și din momentul în care începe să fiarbă, lăsăm exact 3’. Consistența pastelor trebuie să fie al dente.
 
Scurgem pastele și le adăugăm peste pesmetul din cratiță. Adăugăm roșiile mărunțite și dăm cratița încă un minut pe foc, nu mai mult.
 
Într-un bol amestecăm uleiul de măsline cu sucul și coaja rasă de lămâie, rupem cu mâna, în bucățele mici frunzele de mentă proaspătă și le amestecăm bine.
 
Turnăm sosul obținut peste paste, bucățile de ton scurse și cașcavalul ras. Amestecăm bine și le servim stropite cu puțin ulei de pe roșii și opțional cu încă puțin cașcaval.
 
Poftă bună!
 
Rețetă pregătită de Lia @www.liavagateste.ro cu paste oferite de Hutton.