Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Paste cu ragu

Paste cu ragu

paste cu ragu

Ingrediente

  • 500 gr pulpă vită
  • 250 gr costițe porc fără grăsime
  • 250 gr pulpă porc
  • o ceapă roșie
  • 100 ml vin roșu
  • 2 cutii roșii mărunțite sau pasate (800 ml)
  • 8- 10 frunze busuioc proaspăt
  • 1 liguriță boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 500 gr paste (eu am folosit tăiței de casă ondulați de la Hutton)
  • 4 l apă și 2 lingurițe sare pentru fiert

Mod de preparare

Dificultate: Redusă
Timp: 2h și 45 min
 
Ceapa o tocăm mărunt și o punem la călit în 4 linguri ulei de măsline până când se înmoaie, apoi adăugăm boiaua și carnea tăiată bucăți mai mici.
 
O lăsăm până se călește puțin, apoi adăugăm vinul și lăsăm să scadă de jumătate. Adăugăm roșiile, busuiocul, asezonăm cu sare și piper, dăm focul la mic și acoperim cu un capac.
 
Lăsăm să fiarbă cam 2 ore și jumătate, până când carnea începe să se desfacă și este foarte fragedă.
 
Gustăm și dacă e nevoie mai asezonăm. Pastele le fierbem în apă cu sare până sunt fierte apoi le strecurăm și le așezăm pe farfurie cu sos ragu deasupra.
 
Garnisim cu puțin busuioc și dacă doriți cu puțin parmezan.
 
Poftă bună!
 
Rețetă pregătită de Alina @www.luckycake.ro cu paste oferite de Hutton.