Papricaș de pui
- 60 min.
- 4 porții

Ingrediente:
1 ceapă
1 ardei
1 linguriță paprika
8 pulpe de pui
100 ml ulei vegetal
300 ml smântână
1 lingură făină
Sare, piper
1 pachet tuburi Hutton
1 legătură pătrunjel verde.
Preparare:
- Curățați ceapa și ardeiul. Tocați-le foarte mărunt.
- Într-o cratiță încăpătoare, căliți ceapa și ardeiul în ulei, la foc potrivit, adăugați paprika.
- Asezonați pulpele cu sare și piper și căliți-le împreună cu amestecul de ceapă și ardei, până prind culoare.
- Adăugați apă până când pulpele sunt acoperite. Lăsați-le să se pătrundă sub capac, la foc mic.
- Amestecați periodic, când pulpele sunt pătrunse, scoateți-le într-un vas cu capac și puneți-le deoparte.
- Puneți apă cu sare la fiert pentru paste. Fierbeți pastele 3-4 minute.
- La sosul din cratiță în care am preparat pulpele, adăugați o lingură de făină, amestecați continuu până se dizolvă și încorporați, pe rând câte un polonic de apă de la paste și smântâna. Asezonați, după gust, cu sare și piper din belșug.
- Încorporați pastele tuburi în sos.
- Serviți papricașul cu pătrunjel verde tocat.
