Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Lasagne cu ciuperci

Lasagne cu ciuperci

Ingrediente:

1 pachet foi de lasagne Hutton

500 g ciuperci Pleurotus

2 căței de usturoi

150 g unt

Ulei de măsline

2 linguri făină

500 ml lapte

100 ml smântână pentru gătit

200 g cașcaval ras

Nucșoară, sare, piper

Câteva crenguțe de cimbru

Câteva fire de pătrunjel

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Tăiați ciupercile longitudinal în fâșii late de un deget.
  3. Curățați usturoiul și feliați-l.
  4. Într-o tigaie, topiți 50 g unt și 50 ml ulei de măsline, trageți ciupercile la tigaie până se rumenesc. Asezonați-le cu sare, piper, cimbru și pătrunjel verde tocat mărunt.
  5. Puneți apă cu sare la fiert pentru lasagne și fierbeți-le pe jumătate. Folosiți câte 4 foi odată.
  6. Într-o tigaie topiți untul, căliți făina și încorporați paltele treptat, până când Bechamelul se îngroașă. Asezonați cu sare, piper, nucșoară.
  7. Încorporați smântâna și cașcavalul.
  8. Așezați straturi repetitive de foi de lasagne, bechamel, ciuperci, până epuizați ingredientele. Ultimul strat să fie de bechame.
  9. Dați lasagna la cuptor timp de 30 de minute.

Serviți-o alături de o salată sau ca atare.

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan