Lasagne
- 60 min.
- 8 porții

Ingrediente
Lasagne
1 pachet foi de lasagne Hutton
Pentru bolognese:
500 g carne tocată de vită
1 l passata
2 fire țelină apio
1 ceapă mare
2 căței de usturoi
Câteva fire de busuioc proaspăt
Sare, piper
2 linguri ulei de măsline
Pentru bechamel:
50 g unt
2 linguri făină
1 l lapte
½ linguriță nucșoară
100 g mozzarella
Sare, piper
Preparare:
- Tocați ceapa, apio și usturoiul mărunt.
- Căliți carnea tocată cu ulei de măsline până se rumenește puțin.
- Adăugați legumele tocate și amestecați continuu.
- Adăugați 50 ml apă și lăsați să clocotească, la foc molcom, preț de 5 minute, sub capac.
- Adăugați passata și fierbeți sosul timp de 15 minute. Dacă e prea gros, adăugați apă. La final, adăugați busuiocul tocat mărunt.
- Între timp pregătiți sosul bechamel. Căliți făina în unt, ca la un rântaș, adăugați laptele treptat, amestecând mereu.
- Adăugați mozzarella rasă, asezonați cu sare, piper și nucșoară.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Pregătiți o tavă rectangulară termorezistentă, ungeți-o cu unt.
- Puneți niște apă la fiert și fierbeți câte 3-4 foi de lasagne Hutton odată, timp de câte 2-3 minute.
- Așezați straturile în tavă după cum urmează:un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese, unul de bechamel. Repetați, în această ordine, până epuizați sosurile. Ultimul strat, cel superior, să fie de sos bechamel.
- Puteți rade, opțional, mozzarella în plus deasupra, înainte de coacere.
- Coaceți lasagna timp de 30 de minute, până când se rumenește frumos.
- Serviți-o opțional cu salată verde sau un mix de frunze de salată verzi.
