Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Cuș cuș cu somon

Cus cus cu somon

Ingrediente:

4 medalioane de somon

1 pachet cuș-cuș Hutton

1 cană de linte verde

300 g iaurt grecesc

1 cățel de usturoi

2-3 fire mărar

2-3 fire busuioc

2-3 fire pătrunjel verde

Sare, piper, praf de rozmarin uscat

100 ml ulei de măsline

1 lămâie

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade.
  2. Ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline.
  3. Ungeți medalioanele de somon cu ulei de măsline, asezonați-le cu sare, piper, praf de rozmarin uscat și puțină lămâie.
  4. Puneți apă cu sare la fiert pentru linte. Fierbeți lintea până devine moale.
  5. Dați somonul la cuptor timp de 15-20 de minute.
  6. Fierbeți cuș-cușul în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Preparați sosul de iaurt: radeți usturoiul, coajă de lămâie și adăugați-le la iaurt, împreună cu sare, piper și ierburi aromate tocate mărunt. Adăugați și un strop de zeamă de lămâie.
  8. Strecurați cuș-cușul, amestecați-l cu puțin ulei de măsline, sare și piper, după gust.
  9. Strecurați și lintea și asezonați-o asemeni cuș-cuș-ului.
  10. Serviți somonul cu garniturile de cuș-cuș, linte și sosul de iaurt.

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan