Cuș cuș cu somon
- 20 min.
- 4 porții

Ingrediente:
4 medalioane de somon
1 pachet cuș-cuș Hutton
1 cană de linte verde
300 g iaurt grecesc
1 cățel de usturoi
2-3 fire mărar
2-3 fire busuioc
2-3 fire pătrunjel verde
Sare, piper, praf de rozmarin uscat
100 ml ulei de măsline
1 lămâie
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200 grade.
- Ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline.
- Ungeți medalioanele de somon cu ulei de măsline, asezonați-le cu sare, piper, praf de rozmarin uscat și puțină lămâie.
- Puneți apă cu sare la fiert pentru linte. Fierbeți lintea până devine moale.
- Dați somonul la cuptor timp de 15-20 de minute.
- Fierbeți cuș-cușul în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Preparați sosul de iaurt: radeți usturoiul, coajă de lămâie și adăugați-le la iaurt, împreună cu sare, piper și ierburi aromate tocate mărunt. Adăugați și un strop de zeamă de lămâie.
- Strecurați cuș-cușul, amestecați-l cu puțin ulei de măsline, sare și piper, după gust.
- Strecurați și lintea și asezonați-o asemeni cuș-cuș-ului.
- Serviți somonul cu garniturile de cuș-cuș, linte și sosul de iaurt.
