Curry de dovleac cu scoici
- 30 min.
- 4 porții

Ingrediente:
1 pachet scoici de la Paste Hutton
1 conservă năut
300 g dovleac
1 ceapă
1 morcov
2 căței de usturoi
1 pumn de merișoare uscate
2 foi de dafin
1 baton de scorțișoară
2 cuișoare măcinate
1 vârf de cuțit nucșoară
1 linguriță curcuma
1/4 linguriță boia iute
¼ linguriță de ghimbir
1 conservă lapte de cocos
1 lime sau lămâie
50 ml ulei de măsline
Sare, piper
Preparare:
- Curățați legumele și tăiați-le în cubulețe mici.
- Căliți legumele în ulei de măsline, adăugați condimentele, merișoarele, foile de dafin și ăsați amestecul să se înmoaie, la foc mic, sub capac.
- Când legumele s-au înmuiat, adăugați 300 ml apă și lăsați să clocotească.
- Adăugați și laptele de cocos. Asezonați cu lime, sare și piper.
- Puneți deoparte câteva linguri de amestec. Scoateți foile de dafin și batonul de scorțișoară.
- Fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor.
- Serviți pastele cu sos fierbinți.
