Aducem laolaltă ingredientele cele mai bune, tehnologia de vârf, priceperea și calmul ardelenesc pentru a vă oferi un gust minunat!

Chec alfabet cu prune

Chec alfabet cu prune

Ingrediente:

8 prune mari

4 ouă

250 g mascarpone

200 g iaurt grecesc

zahăr brun-150 g pentru bază plus 150 g pentru blat

2 linguri scorțișoară

100 g unt moale

1 plic praf de copt

250 g făină

1 praf de sare

1 pungă de tăiței alfabet Hutton

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 170 grade.
  2. Amestecați 150 g zahăr brun cu scorțișoara. Presărați amestecul pe fundul unui vas  de copt termorezistent.
  3. Presărați un strat generos de tăiței alfabet.
  4. Scoateți sâmburii prunelor și tăiaâi-le în jumătăți.
  5. Așezați jumătățile de prune deasupra stratului de tăiței, cu scobitura în jos.
  6. Amestecați, într-un bol, cu ajutorul unui tel, ouăle cu mascarpone și iaurt, unt, zahăr (150 g), praful de sare.
  7. Când compoziția e omogenă, încorporați praful de copt și făina și amestecați până când amestecul este uniform. Nu amestecați prea mult.
  8. Turnați amestecul peste fructe și coaceți checul circa 45-50 de minute, în funcție de cuptorul pe care îl aveți. Faceți testul scobitorii.
  9. Răsturnați checul copt pe un platou mare de servit imediat după coacere.
  10. Serviți checul alfabet cu înghețată de vanilie.

Rețeta creată de partenerul nostru Bianca Cigan