Taitei de nunta

hutton nunta

De ce "Taitei de nunta"?

In zona de NV a tarii supa de gaina cu taitei (marunti) are o veche traditie si e foarte apreciata in orice anotimp; e servita cu sfintenie in aproape fiece duminica din an si musai la mesele festive in familie; la nunti – aproape obligatoriu!

La scurt timp dupa demararea afacerii, cand s-a imprastiat vestea ca la Hutton, la Botiz se fac taitei dintre cei mai buni, au aparut primele comenzi speciale „pentru nunta”.

Cum la un asemenea eveniment in familie e de la sine inteles sa pui pe masa bucatele cele mai alese, ca sa te tot pomeneasca invitatii dupa aia, aluatul/patura obtinuta din faina cea mai buna amestecata cu 8 oua mari, proaspete, fara sa mai trebuiasca si apa, e tot ce poti obtine mai bun.

Si cum pe parcursul anilor „dati-mi taitei pentru nunta” s-a repetat tot mai des, am hotarat c-asa o sa le ramana numele: „taitei de nunta”. In prezent, „Taitei de nunta” este marca inregistrata Hutton!

In principal sunt 3 modele (forme traditionale)de taitei pt supa de pui: romburi, frunzulite si melcisori (csiga in maghiara si cigai sau cigasi in unele zone); dar se mai solicita uneori si Cus-cus de nunta (!?)

Dupa estimarile noastre acest gen de taitei produs de Hutton s-au servit pe parcursul ultimilor 2o si ceva de ani la peste 2500 de nunti, numarul invitatilor variind de la cateva zeci de persoane pana la 2000! (doar 2 cazuri de care stim noi)

Este deasemenea gama de produse Hutton cu cel mai mare succes printre cei plecati la lucru sau definitiv in alte tari (Austria, Germania, Spania, Portugalia, Statele Unite, Canada si chiar Australia) si care, cu ocazia vizitelor periodice la rudele ramase in tara nu uita sa treaca sa se aprovizioneze cu ceva bun, cu taitei „de-acasa”, asta pe langa o tuica buna si alte-cele. Iar faptul ca fac loc intre bagaje si transporta taiteii nostri pe asemenea distante ne pica tare bine si dovedeste ca facem bine ce facem.

Daca vrei si tu sa servesti TN invitatilor tai contacteaza-ne aici  si-ti vom oferi un pret special, cu livrare la domiciliu! (Pont: pentru o supa nu foarte „deasa” ai nevoie de 1 kg de taitei Hutton pentru fiecare 30 de portii)

Hutton Taitei de nunta