Sfaturi practice

Hutton sfaturi practice

Sfaturi privind prepararea pastelor

În bucătăria rapidă, făinoasele sunt o prețioasă resursă. Pe lângă faptul ca ele constituie oricând o provizie în casă, se prepară ușor și repede, se pretează la felurite combinații, sunt hrănitoare, sățioase și pe placul tuturor. Sfaturi practice:

  • Regula de bază este: 10 g sare la 100 g paste în 1000 ml (1 l) apă.
  • Pastele se servesc proaspete, imediat dupa gătire.
  • Se folosesc, în general, oale înalte, largi, pline cu cel mult ¾ cu apă. Dacă-i prea multă apă, dă pe-afară însă dacă e prea puțină, pastele nu se gătesc bine.
  • Apa se sărează când începe să fiarbă, altfel, dacă o sărați prea devreme, prelungiți timpul de fierbere, iar mai târziu, sarea nu se absoarbe.
  • Nu acoperiți oala în timpul fierberii.
  • Pastele se adaugă toate o dată și se amestecă ușor din timp în timp. Nu se lasă nesupravegheate.
  • Nu se adaugă ulei în apă. În caz contrar, dacă pastele se servesc cu sos, acesta alunecă de pe ele.
  • Respectați timpii de fierbere indicați pe ambalaj.
  • Specialiștii culinari italieni consideră că pastele sunt gata când sunt moi la exterior și puțin tari în interior.
  • Pastele se vor strecura imediat dupa gătire, iar dacă se folosesc în salate sau cu sosuri nu se vor clăti cu apă rece.