Alegerea pastelor

Hutton paste

Evaluati calitatea pastelor(Alegerea pastelor)

Alegerea pastelor dupa:

• Pret/gramaj/cantitate

• Continut: cu ou/fara ou

• Aspect (culoare, forma, taiere, uniformitate, etc) initial si dupa fierbere

• Obiceiuri culinare regionale

• Obiceiuri religioase (ex.post)

• Ce adaosuri (mai) ai in camara

• Continutul de oua: mai multe oua = mai multa savoare

• Al dente?

 

Expertii ne spun ca sunt 7 criterii de evaluare ce pot fi folosite:

1. Culoare :pastele bune se recunosc printr-o culoare galben-chihlimbar

2. Lipire/aderenta: cu cat sunt mai bune cu atat se lipesc mai putin. Daca pastele dumneavoastra se transforma la strecurare intr-o minge aceasta poate fi un semn ca sunt de o calitate inferioara.

3. Textura suprafetei : pastele de calitate au suprafata mata cu aspect consistent

4. Elasticitate : italienii numesc asta “al dente”; pastele trebuie sa “vibreze”, sa fie “vii” cand se consuma

5. Consistenta : poti aprecia pastele bune in functie de cata mestecare necesita. Cu cat trebuie sa mesteci mai mult cu atat sunt mai bune.

6. Separarea particulelor: pastele de mai buna calitate vor sta separate la mestecare; ele nu trebuie sa se adune

7. Gust: pastele de calitate au o aroma subtila de nuca. Calitatea pastelor poate fi judecata mai degraba prin prisma a ceea ce nu gusti decat a ceea ce gusti.